Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zagrać na innych serwerach GF na naszym, polskim cliencie

Arik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zw4KJSc.png

Witam wszystkich czytających mój poradnik ;) Piszę go głównie, by odkupić moje winy - a raczej warny, może akurat będzie on na tyle dobry, że moderator zdejmie mi kilka procentów. Pomagam cały czas innym, a wiadomo, że miałem gorsze chwile - stąd te moje kary. Jednak zostawmy tamtą sprawę, czas na poradnik. 

Pokażę wam jak na naszym polskim cliencie możemy grać na innych serwerach GameForge, przykładowo na niemieckim czy hiszpańskim.

1. Musimy mieć spatchowanego Metina - jeśli mamy to wchodzimy w folder, gdzie wcześniej wspomniana gra jest zainstalowana i szukamy pliku patch.cfg, później otwieramy go za pomocą notatnika.

LZDQWkD.png

W wszystkich miejscach gdzie mamy "pl" zmieniamy na inną wersję Metina, przykładowo Hiszpania - es, czyli w pierwszej linijce musiałoby być:

URL_MAIN: patch.metin2.es

dokładnie to samo musimy zrobić z wszystkimi pozostałymi linijkami, na koniec zapisujemy.

2. Następnie w folderze z Metinem szukamy pliku patch.aad i tak jak wcześniej otwieramy za pomocą notatnika.

RTMnGCg.png

Tutaj również "pl" zmieniamy na inną wersję, dla przykładu znowu hiszpańskie "es", czyli:

patch.metin2.es

Na koniec oczywiście zapisujemy.

3. Jesteśmy prawie na mecie, tym razem otwieramy plik locale.cfg, otwieramy za pomocą notatnika.

eRw3NMz.png

Tak jak wyżej, "pl" na inną wersję, ja sobie zmienię znowu na "es", czyli dla przykładu:

10012 1250 es

Zapisujemy.

4. Włączamy Metina i gramy na całkowicie innych serwerach.

Końcówki, jeśli ktoś potrzebuje:

pl - Polska
de - Niemcy
cz - Czechy
fr - Francja
gr - Grecja
es - Hiszpania
nl - Holandia
ro - Rumunia
hu - Węgry
it - Włochy
ae - Zjednoczone Emiraty Arabskie
metin-2.ru - Rosja
com.mx - Meksyk
com.pt - Portugalia
com - Stany Zjednoczone
org - Turcja
co.uk - Wielka Brytania

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz to mnie zaskoczyłeś :)
Sprawdzę czy to śmiga i najwyżej dostaniesz + :)

Opublikowano

Wszystko spoko, tylko ten sposób nie pozwoli na grę na innych serwerach a jedynie.... pobierze grafikę z tego serwera.

Plik locale zawiera jedynie informacje z wersją językową gry. plik patch.cfg zawiera url do grafiki patchera. Nie wierzysz? wejdź sobie w przeglądarce na www.patch.metin2.pl a potem na .es  . Ujrzysz tylko grafikę z patchera. Plusa nie ma, sprawdziłem i nie działa.

PS. Chyba jako jedyny to sprawdziłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...